در چرایی و چگونگی انتخابات / قادر کیانی

در چرایی و چگونگی انتخابات / قادر کیانی
سوال دیگری که ممکن است مطرح شود این است: در کشوری که نتوان عملکرد عالی‌ترین مقام و قدرت سیاسی را مورد ارزیابی و قضاوت قرار داد آیا می‌توان انتخابات همچون کشوری را واقعی و سالم نامید؟ قادر کیانی
در چرایی و چگونگی انتخابات قادر کیانی

توضیح مهم:

مجموعه هارای مئدیا با توجه به بافت سیاسی رژیم به اصطلاح اسلامی و تجربیات سالهای اخیر عمیقا باور دارد که هر گونه شرکت در انتخابات امری بیهوده و در راستای مشروعیت بخشیدن به استمرار ظلم و ستمی ملی، دینی و مذهبی در کشور است.

اما با توجه به موقعیت سیاسی و جغرافیایی آزربایجان غربی و زیاده خواهی های عناصر تروریستی و حمایت همه جانبه از داخل و خارج کشور در راستای زیاده خواهی های آنها،

مجموعه هارای مئدیا  برای نقش بر آب کردن نقشه های بد خواهان و فرصت طلبان، رای دادن در آزربایجان غربی را اکیدا توصیه می کند.

 

———————————

در چرایی و چگونگی انتخابات / قادر کیانی

در پیشامدرنیته حاکمیت از آن آسمان‌ها بود که از طریق منتخب و منتصب خدا اعمال می‌گردید. منتخب خدا برای اعمال حاکمیت در روی زمین یا همان شاه، در ایران قبل از اسلام دارای فره ایزدی بود و بعد از اسلام ظل‌الله نامیده شد.

 

در مدرنیته بند ناف حاکمیت از آسمان‌ها بریده شد. حاکمیت از آن ملت شد و حکومت بشری‌ترین نهادی نامیده شد که اصلی‌ترین کارکرد آن تأمین نظم و امنیت جامعه می‌باشد.

 

یکی از اهرم‌ها و مکانیزم‌هایی که برای اعمال حاکمیت ملی اندیشیده و به کار گرفته شد و از طریق آن به صورت غیرمستقیم حاکمیت ملی اعمال گردید، سیستم انتخابات می‌باشد.

 

البته لازم است متذکر شویم که در جریان جنبش مشروطه‌خواهی در ایران شیخ فضل‌الله نوری بر این گونه نمایندگی ایرادات فقهی مستدل وارد می‌کرد.

 

ایشان معتقد بود که این درست است که در شرع اسلام وکالت وجود دارد اما در وکالت شرعی موضوع وکالت باید روشن گردد. یعنی باید وکالتی که داده می‌شود مشخص گردد که وکیل دقیقاً چه کاری را از طرف موکل خویش انجام خواهد داد. ولی چون در انتخابات مجلس موضوع وکالت روشن و مشخص نمی‌گردد، پس این‌گونه وکالت غیرشرعی می‌باشد و بدین‌گونه بود که ایشان دارالشورا را دارالکفر می‌نامید.

 

البته باز باید اضافه کرد که دانشمندان علوم سیاسی هم، از منظری دیگر، سیستم پارلمانتاریسم و نمایندگی را زیر سوال برده و مورد چالش قرار می‌دهند.

 

یکی از ایرادهای اساسی آنان بر برابری و هم‌وزنی آراء می‌باشد. آنان بر برابری رأی یک نفر دانشمند علوم سیاسی با یک فرد عامی ایراد می‌گیرند. بگذریم.

***

گفتیم که سیستم انتخابات مکانیزمی است که از طریق آن حاکمیت ملی نه به صورت مستقیم بلکه غیرمستقیم و به وسیله‌ی نمایندگان منتخب اعمال می‌گردد. عملکرد حکمرانان در بازه‌ی زمانی تعیین‌شده مورد ارزیابی و قضاوت قرار می‌گیرد. در صورت رضایت یک دوره‌ی دیگر در مسند خویش ابقاء و در غیر این صورت ایشان عزل و مسند به رقیب و مخالف وی واگذار می‌گردد.

 

از همین نکته هم در می‌یابیم که رد و تأیید صلاحیت چیست و صاحب حقیقی آن چه کسانی هستند؟ ملت به کسانی که رأی می‌دهد در واقع امر صلاحیت وی را تأیید می‌کند و به کسانی که رأی نمی‌دهد، در واقع و نفس‌الامر صلاحیت وی را رد می‌کند.

 

سوالی که خواه ناخواه به ذهن خطور می‌کند این است: آیا قبل از تأیید یا رد صلاحیت کاندیداتورهای نمایندگی از طریق رأی ملت در حین انتخابات، ممکن است کسی یا کسانی از کاندیداتوری محروم شوند؟ جواب مثبت است. چون در بعضی از کشورها شرایط روشن و مشخص برای کاندیداتوری منظور شده است. به عنوان مثال افراد قاتل، محکومان مواد مخدر و … از کاندیداتوری محروم هستند.

 

سوال دیگری که ممکن است مطرح شود این است: در کشوری که نتوان عملکرد عالی‌ترین مقام و قدرت سیاسی را مورد ارزیابی و قضاوت قرار داد آیا می‌توان انتخابات همچون کشوری را واقعی و سالم نامید؟ از نظر این دانشجو جواب این سوال منفی است.

haray
ADMINISTRATOR
PROFILE

یازیلار

سون یازیلار

باش یازارلار

چوخ سئویلن لر

ویدیولار

  • https://carina.streamerr.co/stream/ozharay
  • Haray Radio