قاعدتاً هر نوع مذاکرهای که میان طرفین دارای تضاد منافع صورت میگیرد متضمن نوعی معامله یا بده –بستان میباشد و اینگونه نیست که یک طرف مذاکره بتواند تمام خواستههای خویش را بر طرف مقابل تحمیل نماید، بدون اینکه حاضر شود امتیازی به طرف مقابل بدهد.
علیرغم رسانهای شدن مذاکرات پنهانی جمهوری اسلامی ایران و احزاب کردی، هیچ گونه اطلاعات موثقی از موضوعات مورد بحث به بیرون درز نکردهاست و رسانههایی که به این موضوع پرداختهاند تنها به حدث و گمان بسنده کردهاند.
امر مسلم آن است که این مذاکرات در شرایطی صورت پذیرفته که ایران با تهدیدات جدی آمریکا مواجه میباشد و قطعاً جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن است که مانع همکاری احزاب مزبور با آمریکا، در صورت حمله احتمالی آن کشور به ایران، بشود.
لکن این مساله که ایران چگونه میتواند این خواسته خویش را به احزاب کردی بقبولاند و چرا باید احزاب مزبور حاضر به عدم همکاری با آمریکا شوند، معلوم نیست. آن هم در شرایطی که سالهاست احزاب و گروههای کورد در منطقه، اعم از تورکیه، سوریه و عراق، در منازعات مختلف محلی همواره از حمایت آمریکا و همپیمانانش برخوردار بودهاند.
در این میان خبرگزاری العربیه به نقل از منابعی که نخواستهاند نامشان فاش شود ادعا کرده: “ایران تهدید کرد در صورت حمله آمریکا به ایران و پیوستن کُوردها به آمریکا، پایگاههای این احزاب در کردستان عراق را بمباران و کاملا نابود کند.
ایران از این حزبهای کُورد چپگرا خواست که سلاح خود را بر زمین گذاشته و با ایران توافقنامهای امضاء کنند که براساس آن، در کنار هیچ نیروی مخالف ایران نایستند، در مقابل ایران نیز به آنها اجازه خواهد داد فعالیتهای خود در داخل خاک این کشور را تحت عنوان سازمانهای سیاسی مسالمتآمیز ادامه دهند.”