انتخابات درآزربایجان غربی و تجربه‌ای که باید کسب کرد! / حسن راشدی

انتخابات درآزربایجان غربی و تجربه‌ای که باید کسب کرد! / حسن راشدی
ما زمانی قدرتمند هستیم که زنجیروار به هم متصل باشیمحسن راشدی
انتخابات درآزربایجان غربی و تجربه‌ای که باید کسب کرد! حسن راشدی

انتخابات اخیر (جمعه، دوم اسفند ۱۳۹۸) برای مجلس شورای اسلامی در شهر اورمیه، باید تجربه‌ای بر تجربه ملتچی‌ها در تجزیه و تحلیل مسائل سیاسی افزوده باشد.

انتخابات اورمیه را نه از بابت برنده شدن عده‌ای از میلّتچی‌هایی که از کاندیدای خاص حمایت می کردند و بازنده شدن عده ای دیگر که معتقد بودند کاندیدای مورد حمایتشان از طرفداری ۸۰ – ۹۰ % نویسندگان و فعالین ملّی- مدنی برخوردار است و به برنده شدنش بسیار معتقد بودند، که باید از بابت پیچ و خم پیدا و پنهان سیاست حاکم بر منطقه و کشور تجزیه و تحلیل کرد و بر تجربه ها افزود.


تجربه انتخابات اورمیه نشان داد ما نباید فکر کنیم همه رای دهندگان تورک و ساکن اورمیه میلّتچی هستند و یا مثل ملّتچی‌ها به مسئله زبان، فرهنگ، هویت و حتی تجربه تلخ تاریخی مثل « فاجعه جیلولوق»به عنوان پایه و اساس بود و نبود فکر می کنند، چه، مسائل و فاکتورهای بسیاری است که می تواند روی افراد عادی و کسانیکه از تجزیه و تحلیل مسائل هویتی عاجزند در انتخابات اینچنینی تاثیر بگذارد.


انتخابات دوم اسفند ۱۳۹۸ نشان داد آنهایی که به مسائل ملّی فکر می کنند اگر در مقابل ظلم و ستم فرهنگی- هویتی، اراده‌شان مثل دیوار آهنی سفت و سخت و انعطاف ناپذیر است، در مسائل سیاسی که دنبال اهداف مشترک هستند باید از همفکری و هم اندیشی دریغ نورزند و برای گرفتن تصمیم مشترک و قوی از انعطاف لازم برخوردار باشند.


تجربه های تلخ در مسائل ملّی به ما نشان داده است، زدن اتهام از هر نوعی به همدیگر جز ایجاد تفرقه و شکاف در صفوف بهم پیوسته کسانیکه در راه اهداف ملّی زحمت کشیده یا می کشند، نتیجه دیگری نداشته است؛ ما زمانی قدرتمند هستیم که زنجیروار به هم متصل باشیم.


ما نباید فکر کنیم همه افراد و تشکّل‌هائیکه در راه احقاق حقوق مادی و معنوی حداقل ۴۰% از جمعیت کشور یعنی تورکان ایران فعالیت می کنند مثل ما بیندیشند و خارج از همفکران ما، منفعت طلبان،فریب خوردگان و یا خائنین هستند.

چه تفاوت فکر و اندیشه، ارائه راه حل متفاوت را برای رسیدن به حقوق انسانی حداقل ۳۲ میلیون نفر از جمعیت ۸۰ میلیونی کشور را به همراه دارد، کافی است ما بتوانیم به فکر و اندیشه هم احترام گذاشته و در راه رسیدن به حقوق پایمال شده، در کنار هم باشیم نه در مقابل هم! البته داشتن هوشیاری لازم در این مسائل که جلو هر نوع نفوذی گرفته شود هم لازم است.


و خلاصه آنکه تجربه انتخابات اورمیه و سولدوز در دوم اسفند ۱۳۹۸ نشان داد ما اگر بخواهیم در کنار هم باشیم خواب تفکرات تروریستی و افراط گرایی کسانیکه اورمیه را در نقشه مالیخولیایی خود قرار داده اند هرگز تعبیر نخواهد شد.

در عین حالیکه باید بدانیم اورمیه با تمام مشخصات آزربایجانی و تورک بودنش شهر مهربانیها برای کلیه ساکنین آن از هر زبان، نژاد و دین و مذهب است و با این تجربیات، باید به آینده‌ای که بتوانیم متحد و در کنار هم و همفکری هم برای رسیدن به حقوق انسانی تلاش کنیم، بیندیشیم!

حسن راشدی: ۴ اسفند ۱۳۹۸

haray
ADMINISTRATOR
PROFILE

یازیلار

سون یازیلار

باش یازارلار

چوخ سئویلن لر

ویدیولار

  • https://carina.streamerr.co/stream/ozharay
  • Haray Radio